Søg på indholdet af jernbanen her


Årgang 1970

  

 


Årgang 1971

   


 

Årgang 1972

 


Årgang 1973

   


Årgang 1974

     

     


Årgang 1975

        


Årgang 1976


Årgang 1977


Årgang 1978


Årgang 1979

 


-

Newsflash

Julehygge kom på skinner hos Museumsbanen

Museumsbanen Maribo-Bandholm kørte ekstraordinært helt fra Nakskov i weekenden den 3.-4. december. Alle vognene var pyntet fint op, og i Maribo steg selveste julemanden ombord på toget, som kørtes med den nyistandsatte "Kjöge" fra 1879. Mellem Nakskov og Maribo fik LJ M12 lejlighed til at strække ben med juletog.

Se Folketidenes reportage fra en tur med Museumsbanen og de mange flotte foto fra turene 

2022-12-06


 

Færgen Peder Paars skal nu sejle i det græske øhav

DSB's "Peder Paars" og "Niels Klim" blev de sidste nybygninger på Nakskov Skibsværft inden lukningen i 1986.

Det blev blot til godt fem år på Kattegat for "Peder Paars", inden skibet sammen med søsteren "Niels Klim" blev afhændet. Trafikbehovet mellem Aarhus og Kalundborg var slet ikke til så store færger.

Er nu solgt til Græsk rederi

Læs artiklen i folkdetidende

2022-12-06


 

Billedvisning i klubhuset i Herlev i 2023

Efteråret har budt på fire velbesøgte billedforvisninger i DJK’s klubhus i Herlev, hvor der blev vist billeder fra Finland, Java og Sverige. Billedvisningerne for 2022 blev afsluttet den 28. november med et potpourri af Arne Kirkeby og Hans Gerner Christiansens billeder fra TKVJ i 1960’erne.

Arrangementsgruppen blev enige om at forsætte billedvisningerne i foråret 2023, og har planlagt følgende program (med forbehold for ændringer):


Mandag den 30. januar 2023

Jernbaneminder fra Storstrømmen til Østersøen 1924 -1964. Oplæg ved Peter Roland Hansen


Mandag den 27. februar 2023

Ungarn er et spændende jernbaneland, med både store køreklare damplokomotiver og søstermaskiner til litra MY. Johannes Damsgaard Hansen viser billeder fra flere ture til landet i 2022.


Mandag den 27. marts 2023

For omkring 50 år siden var der stadig adskillige godsbaner i brug i Jylland, f.eks. Glyngørebanen, Løgstørbanen og Videbækbanen. Jens Toft Ingemann fik banerne dokumenteret, inden det var for sent.


Mandag den 24. april 2023

I efteråret 2022 var DJK Rejser på besøg i Tyskland og Østrig, for at opleve unikke jernbanemiljøer. Henning Nielsen viser billeder fra turen, og giver et indtryk af hvilke oplevelser der kan være i vente, når der rejses med DJK.


Mandag den 29. maj 2023

Programmet er endnu ikke fastlagt, men mon ikke der kan findes noget spændende fra DJK’s righoldige fotoarkiv, der fortjener at bliver vist frem?


Fremvisningerne sker i DJK’s klubhus på Marielundvej 35 i Herlev, og begynder kl. 19:00.

Varighed ca. 1 time. Der vil være mulighed for at købe kaffe, vand og øl til moderate priser. Desuden vil være Jernbanebøgers boghandel være åben efter billedfremvisningerne.

Evt. programændringer eller aflysninger vil blive annonceret på hjemmesiden, så tjek www.danskjernbaneklub.dk et par dage før arrangementet.

TOJ 28-11-2022


 

Film om tog online og i biografen

I anledning af 175-året for de danske jernbaner viser Det Danske Filminstitut film om tog både online og i biografen.

På det historiske streamingsite www.danmarkpaafilm.dk har vi lavet et stort tema om jernbanehistorie med masser af historiske dokumentarfilm om jernbaner, tog-optagelser og DSB kampagnefilm. Temaet indeholder også et filmkort, hvor man kan finde tog-klip fra sit lokalområde. Alt er gratis og kræver ikke login.

https://www.danmarkpaafilm.dk/tema/med-tog-gennem-danmark

Filminstituttets biograf i København viser populære tog-klassikere og nye tog-film i december og januar. Se eller gense Olsen Banden på sporet, The Train, Europa og mange flere. Her er link til programmet: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/filmserier/serie/tog-pa-film-drommenes-kupe

På Jernbanemuseet i Odense 8. december er der også et arrangement: https://www.jernbanemuseet.dk/aktiviteter/jernbaneviden-historiske-jernbanefilm-ved-sara-prahl-dfi/

2022-11-29


 

Er Qatars jernbanenet klar til VM?

Tildelingen af VM i 2022 til Qatar var kontroversiel af en lang række årsager, ikke mindst nationens evne til at være vært for den store tilstrømning af besøgende til turneringen.

Ni år efter at have sikret sig VM-rettighederne åbnede Qatar Rail dørene til Doha Metro, et tre-linjers rørsystem, der spænder over 37 stationer over hele hovedstaden.

Læs artikelen fra Railway Technology - På engelske, men kan læses med browserens oversætter til maskinoversat dansk. 

Et Doha Metro Tog ankommer til Wakra Metro Station i Doha, Qatar. Kredit: Photo Play / Shutterstock

Passengers travelling in Gold Class on the Doha metro. Credit: Noushad Thekkayil/Shutterstock

The Doha metro map showing stadium locations for the 2022 World Cup. Credit: Qatar Supreme Committee for Delivery & Legacy

 

 

2022-11-18


 

DSB - DELÅRSMEDDELELSE 3. KVARTAL 2022 - Plads til alle på rejsen mod det bæredygtige

3. kvartal hos DSB - læs blandt andet i rapporten om:

DSB har 25 procent af markedet over Storebælt

Godt hver fjerde vælger toget, når de skal over Storebælt. DSB har de seneste måneder haft en markedsandel på over 25 procent af samtlige rejsende over Storebælt

Sporarbejder og køreplanændringer har presset punktligheden

Kundepunktligheden for DSB's fjern- og regionaltog har ligget under målet for årets første ni måneder. Det oplyser DSB i sin seneste kvartalsrapport. Årsagen er en kombination af Banedanmarks store spor- og signalarbejder hen over sommeren og en presset planlægningsproces som følge af mange ændringer af køreplanen

Link til PDF fil  fra DSB

2022-11-17


 

DSB etablerer nyt værksted i Brabrand til 1,3 mia. kr.

DSB har indgået en betinget kontrakt med MT Højgaard Danmark om at opføre et værksted til eltogsæt i Logistikparken i Brabrand.

Link til pressemeddelse fra DSB

2022-11-16


 

Hackerangreb stoppede tog i Danmark

Danmarks radio har skrevet om problemet

Det var et hackerangreb - artikel fra Politiken

Og fra SecurityWeek
Trains stopped in Denmark on Saturday as a result of a cyberattack. The incident shows how an attack on a third-party IT service provider could result in significant disruption in the physical world. 

Link til Securityweek

2022-11-09


 

Verdensrekord med passagertog på 1,9 km i Schweitz

Rhaetian Bahn kørte langs Albula-linjen lørdag eftermiddag den 29. oktober 2022 med 25 firedelte vogne fra den schweiziske producent Stadler. Det 1.906 meter lange rekordtog stod opstillet som en perlerække i Albulatunnelen natten fra fredag ​​til lørdag og lørdag morgen. Derefter gik den afsted i Preda klokken 14.20. Kort efter klokken 15.30 nåede det rekordstore tog sit mål: den spektakulære passage af Landwasser-viadukten. 

Flere tusinde gæster og jernbanefans deltog i det offentlige arrangement i Bergün. 

Link til pressemeddelse med foto fra Rhaetian Railway

2022-11-06


 

29. oktober kørte MHVJ alt sit materiel i vinterhi i vognhallen i Handest

Gamle M 5 trak afsted med alle MHVJ's personvogne + pakvogn + 3 Triangelvogne til vinterhi ved Handest station.

Foto: Asger Christiansen tog dette foto undervejs mod Vester Tørslev station

Foto: Asger Christiansen tog dette billede af skoven i efterårsfarver ved Lunddalen

Årets to sidste bestilte særtog kører vi med SM 210, Danmarks flotteste skinnebus

2022-10-29