Sommeren er over os, og vi hermed lidt info om den kommende udgave af ”På Sporet af”.

På sporet af 2022.

Det er højtid for jernbanefotografering – og derfor vil vi benytte lejligheden til at informere lidt om de emner vi har specielt fokus på i år.

Årets udgave af På sporet vil sætte fokus på:

  • Hovedstadens letbane
  • Ringsted-Femern Banen
  • Elektrificeringsprogrammet (Fredericia Aarhus)
  • Signalprogrammet (Både fokus på nyt signalsystem men også på de gamle signaler)
  • Internationale tog herunder nattog gennem Danmark (Snälltåget og SJ)

Som sædvanligt modtager vi meget gerne billeder ”med liv” – dvs. gerne billeder med mennesker – enten passagerer eller personale der udfører deres job, husk at overholde gældende lovgivning.

Deadline for indsendelse af fotos til På sporet af 2023 er fredag den 1. september 2023. Fotos skal være optaget fra og med 1. oktober 2022. Det vil være muligt at eftersende fotos fra perioden 1. september til 30. september efter nærmere aftale med redaktionen.

Endelig vil vi gøre opmærksom på, at fotos indsendt til På sporet af 2023 også vil indgå i udvælgelsen af billeder til Jernbanekalenderen 2024. Hvis du ikke er interesseret i at dine billeder anvendes i Jernbanekalenderen – så skriv det til os, når du fremsender dine fotos. Og vi hører selvfølgelig også gerne, hvis du har ideer til den kommende årbog – samt også gerne ris og ros i forhold til På sporet af 2022.

Med venlig hilsen, Redaktionen af På sporet af 2023, Niklas Havresøe


Kriterierne for billederne:

Ved digitale billedfiler skal du anføre dine initialer i hver billedfil. Derudover må du gerne som tillæg skrive dato, sted og motiv enten i billedfilen eller i en separat tekstfil, der henviser til en billedfil. Hvis det er papirbilleder, skriv navn eller initialer og et billednummer på bagsiden. Det er en stor hjælp for redaktionen at gøre dette, det letter os for meget tidskrævende arbejde.

Tidsaktuelle billeder dækkende perioden, 4 kvartal 2022 og frem til 30. september 2023.

DJK’s forlag/Jernbanebøger yder fuld diskretion, billederne benyttes kun til årbogen, eventuelt pressemateriale vedrørende årbogen samt Jernbanekalenderen 2024 (sidstnævnte kan frabedes i følgebrev).

Husk at anføre om billeder digitale såvel som på papir må tilgå DJK's billedarkiv med din copyright, men således at DJK evt. senere kan bruge dem ved bogudgivelser.

Får du mindst et billede med i årbogen, får du tilsendt et gratis eksemplar af bogen.

Billederne bedes sendt enten via en fildelingstjeneste såsom Wetransfer, Dropbox m.fl. til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – Husk at filerne skal være tilgængelige for modtageren.

Eller til

Jernbanebøger, Marielundvej 35, 2730 Herlev  - Mrk. årbog