Denne siden bringer nyhedsklip indenfor jernbaner, letbaner og sporveje i Danmark samt jernbaner i Norden.

Siden opdateres flere gange om ugen.

Newsflash

Driftsberetning Maribo - Bandholm - 60. driftsperiode

Læs driftsberetningen for Maribo Bandholm banen

Klik her

17-05-22


 

 

Rejs Danmark rundt med rejsepas

Onsdag den 1. juni kl. 10.00 kan der igen købes Rejsepas til otte sammenhængende dage med rejser på kryds og tværs af landet med den kollektive trafik.

For tredje år i træk kan der købes et Rejsepas, hvor voksne for 399 kr. kan rejse landet rundt med den kollektive trafik. I år er der mulighed for at købe et af 75.000 rejsepas, der bliver sat til salg fra onsdag den 1. juni kl. 10.00. Rejsepasset giver adgang til at rejse frit i otte sammenhængende dage med busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.
”Rejsepassene har tidligere været en stor succes for de danskere, som vil ud og opleve Danmark. Tilbuddet giver en god mulighed for at prøve noget nyt denne sommer og måske se et andet ferielandskab af Danmark, end det man plejer,” siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff. 
Rejsepasset var i første omgang en del af regeringens sommerpakke, da COVID-19 fyldte på dagsordenen og er blevet til i samarbejde på tværs af selskaberne i kollektive trafik. Så der er masser af muligheder for at rejse både de lange stræk på tværs af landet og på kortere ture i lokalområdet.
Tilbuddene kan benyttes til rejser i skolernes sommerferie, der begynder lørdag den 25. juni til og med søndag den 7. august. Passet kan købes på rejsepas.nu fra onsdag den 1. juni kl. 10. 

Læs mere her    rejsepas.nu

17-05-22


 

9-euro billetter til kørsel med tyske tog fra 1. juni til 31. august

Nu har du mulighed for at rejse særdeles billig rundt i Tyskland til sommer, hvis du kun anvender de lokale og regionale togsystemer.

Læs mere her

16-05-22


 

Ny signalsystem mellem Vejle og Holstebro og mellem Skanderborg og Herning

Fra maj til august lægger Banedanmark sidste hånd på et nyt, digitalt signalsystem mellem Vejle og Holstebro samt mellem Skanderborg og Herning. Formålet er flere tog til tiden og en mere stabil togdrift.

Link til Banedanmark

06-05-22


 

Politisk flertal på Christiansborg giver 416 millioner kroner til Østbanen

Folketingets partier har indgået aftale om fordelingen af pulje til lokalbaner i perioden 2022-2025. Aftalen vækker glæde i Region Sjælland, som de seneste år har arbejdet for at skaffe penge til renovering af Østbanen.

Link til Kollektiv trafik forum

05-05-22


 

MY veterantog kører til Tønder den 14. maj

For første gang sætter MY veterantog kursen mod Tønder. Tønder er Danmarks ældste købstad og en spændende grænseby med mange oplevelser. Turen udgår fra Odense via den gamle Lillebæltsbro fra 1935, hvorefter der køres på tværs af Jylland fra Lunderskov til Esbjerg. Efter omløb i Esbjerg køres over Bramming igennem det flade marsk landskab via Ribe til Tønder. Undervejs standses ved flere stationer.

Læs mere: https://myveterantog.dk/koer-med-toget/paa-tur-til-toender

02-05-22


 

Fahrtenprogramm – Eisenbahn-Nostalgiefahrten-Bebra e.V.

Programmet for den 5.-7. august kunne have interesse for danske jernbaneinteresserede. MY og V200 kommer til Puttgarden.

Link til program

02-02-22


 

Odense letbane åbner 28. maj

Efter mere end ti års forberedelser og syv års anlægsarbejde er Odense Letbane om fire uger klar til kørsel med passagerer.

Link til Odense letbane

30-04-22


 

DJK rejser - Tur til Salzburg fra 29. august til 4. september

Så er det næsten lykkes at få alle tilbuddene i hus til en tur til Salzburg. Her vil der være mulighed for at opleve jernbaner, hvor der køres med damp-, diesel- og el-tog.

Turen vil foregå fra mandag den 29. august til søndag den 4. september. Hele turen vil foregå i tog. 

Læs mere her

30-04-22


 

Godstrafik på skinner lider under forhindringer skabt af det nye signalsystem

Kommer Danmark til at opgive indenrigsgods på jernbanen, fordi branchen ikke kan bære omkostningerne til omstillingen til ERTMS?

Link til Ingeniøren

28-04-22