Studietur med DJK Hovedstadsområdet til de 3 store byggerier ved Storstrømmen og på Lolland.

Torsdag d. 22. juni 2023 kl. 10.15 – Ca. 18.30.

Efter mange opfordringer har bestyrelsen i DJK Hovedstadsområdet besluttet at genoptage studieturene, hvor vi f.eks. besøger steder hvor der normalt ikke er adgang eller besigtiger byggerier, hvor fagkyndige vil fortælle om hvad vi ser, og hvor langt man er nået.

 

Anlæggelsen af den kommende station Lolland ved Holeby er allerede i fuld gang den 6. marts 2023

Vi lægger ud med en heldagstur til 3 aktuelle byggerier med start og slut i Ringsted:

  • Den nye Storstrømsbro. Vi kører først fra Ringsted til Masnedø, hvor vi på Besøgscenter Storstømmen. På egen hånd kan man få viden om byggeriet af den 4 km nye bro til vej- og bane. Her er også en samling fotos af den nuværende Storstrømsbro. Herefter kører vi ud på Masnedø, hvor vi kan se både den nuværende og byggeriet af den nye bro, som er præget af hektisk aktivitet.
  • Vi fortsætter herefter over Falster og Lolland til Rødby Havn. Det bliver desværre ikke muligt at komme ind på selve byggepladsen, men vi besøger bl a. udsigtsplatformen, hvorfra det imponerende byggeri kan iagttages. Vi holder en længere pause ved Femern Bælt Udstillingscentret i Rødby Havn, hvor der vil være mulighed for at indtage den medbragte eller tilkøbte frokost (se længere nede under praktiske oplysninger). Endvidere vil det være muligt at se udstillingen om byggeriet. Railway Coordination Manager Klaus S Jørgensen vil fortælle under opholdet fortælle om det store projekt med hovedvægten på jernbanedelen. Her vil der også blive serveret kaffe og kage. Skulle nogle ønske at tage et kig på Rødby Færge, hvor den store sporterræn og perroner henligger, som et minde om en kendt og aktiv station med regionale- og internationale persontog og en omfattende godstrafik, sker dette på egen hånd under opholdet i Rødby Færge.
  • Herefter vender vi atter hjemad, og undervejs gør vi holdt ved udsigtsplatformen ved tunnelmundingen og herefter gør vi et kort ophold ved den nye Lolland (Holeby) station samt ved det tidligere trinbræt Døllefjelde-Musse. Klaus S Jørgensen, som tidligere har været projektdirektør på Ringsted - Femern projektet hos Banedanmark, vil være med i bussen, og fortælle om den store ombygning af strækningen til dobbeltspor, eldrift samt den nye station.

Praktiske oplysninger:

Turen vil, traditionen tro, foregå i en nyere veteranbus fra Sporvejsmuseet og vil udgå og ende på Ringsted Station (Ved busholdepladsen) Vi starter kl 10.15 og regner med at være tilbage ved 18.30-tiden. Muligvis lidt senere alt efter besøg, trafik mv

Det er muligt at købe frokost hos den lokale smørrebrødsforretning Havfruen's Smørrebrød, Havnegade 3, Rødby Havn, Tlf. 29 21 34 30 ligger i kort afstand fra udstillingscenteret i Rødby Færge.

Prisen for turen vil være 350,- kr pr. person.
Tilmelding foregår KUN pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på brevkort til Peer Kurland Gyvelvej 2C 1.tv, 4000 Roskilde.

Husk at angive et telefonnummer med tilmelding af hensyn til evt aflysning.

Betaling foretrækkes på Mobilepay Tlf. 93 30 61 53 (Peer Kurland). Det er også muligt at betale kontant ved turens start.

Yderligere oplysninger:

Peer Kurland 93 30 61 53

Kasper Pedersen 22 37 75 24