Komandoposten i Struer bliver en del af museet

Den forhenværende kommandopost i Struer har siden ibrugtagelsen af det nye signalsystem ERTMS den 26. januar 2021 stået tom, men nu har Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum lejet overetagen i kommandoposten af Banedanmark. Må museet har nu mulighed for at tage museets gæster med derud, og fortælle om den gamle kommandopost der blev ibrugtaget i 1954, og vise det gamle centralapparatet og samtidig nyde udsigten fra 12 meters højde udover jernbaneterrænet i Struer.

Overdækning af udendørs arealer

En del af området som museet gerne vil have overdækket.

Arbejdet med byggeriet af overdækning af de udendørs arealer omkring museet har stået stille efter klager omkring højden på overdækningen fra de nærliggende beboere. Klagerne er desværre endt med, at der måtte laves en lokalplan for byggeriet, hvilket museet ellers forsøgte udgå ved at imødekomme beboerne. Der var ikke tidligere udarbejdet en lokalplan for byggeriet, da selve grunden var på jernbanemæssige arealer, og derved var fritaget for udarbejdelse af en lokalplan. Struer kommune har nu udarbejdet en lokalplan for overdækningen af Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum, der får en maksimal højde på 12 meter og en længde på 83 meter. Hvis ellers lokalplanen godkendes kan anlæggelsen forhåbentlig gå i gang i efteråret 2022 kun to år forsinket.

Byggestarten blev i første omgang udskudt til december 2020, da arbejdet med at få tilladelser blev ramt af Covid-19, ligesom det viste sig at være ganske komplekst at bygge i skel til såvel DSB som Banedanmark. Til sidst var det så flere beboere i lejligheder på den nærliggende Østergade, der meldte sig ind i projektet i marts 2021 for at klage over byggeriet, da det efter deres mening ville ødelægge hele eller dele af beboernes udsigt ud mod Venø Bugt.

Her forsøgte museet at imødekomme beboerne, for at undgå processen med udarbejdelsen af en lokalplan. De tiltag har museet forsøgte at imødekomme klagerne på var blandt andet ved at, man gik ned til en max højde på 10 meter i stedet for 12 meter, men dette blev dengang afvist. Nu er lokalplanen så udarbejdet og samtidig har forsinkelserne også ramt budgettet, da anlæggelsesomkostningerne er steget med omkring tre millioner i forhold til budgettet, der blev lagt i 2020.

Håbet er at første spadestik kan tages i efteråret 2022, hvorved overdækningen af museet kan indvies i 2023, hvis ellers det kører efter den nuværende plan. 

Læs artikel i dagbladet Holstebro Struer fra 2019 om museets byggeplaner

Nedenfor lidt foto fra Museet. Alle foto på denne side : Tommy O. Jensen

11-02-22