Som medlem af Dansk Jernbane-Klub får du tilsendt tidsskriftet Jernbanen hver anden måned. Bladet indeholder seneste nyt om jernbanerne i Danmark og det nærmeste udland, aktuelle reportager samt en række spændende artikler om materiel, banestrækninger og historiske beretninger.

En vigtig del af Jernbanens redaktionelle linje, er at informere læserne grundigt om seneste nyt inden for jernbanebranchen gennem den faste nyhedsrubrik ”Ajour”. Og der er masser at berette om – ofte er der over 25 siders nyhedsstof om jernbanerne i Danmark og det nærmeste udland.

Redaktionspanelet følger udviklingen nøje, og går ofte et spadestik dybere ned i nyhederne end pressemeddelelser, artikler i aviser, dagblade og internetmedierne. Af samme grund læses ”Ajour” ofte af de professionelle i jernbanebranchen, der ønsker at være opdateret på tværs af branchen.

Det er primært klubbens egne medlemmer, der skriver nyhedsstof og leverer artikler til bladet. Dette sker på ulønnet basis og med passionen for jernbaner som drivkraft. I redaktionen tager vi nyhedsstoffet seriøst, og har en mindre korps af korrekturlæsere der går stoffet grundigt igennem før det bliver bragt. Vi ønsker ikke at bidrage til rygter og fake-news.

Jernbanen bringer gerne alle slags artikler, der omhandler jernbaner i fortid og nutid, og vurderes at være interessant for DJK's medlemmer. Hvis du gerne vil bidrage, så tøv ikke med at kontakte os.

Oversigt over indhold af de sidste numre af jernbanen