Julemanden kom sammen med 146 glade rejsende Mariager dem 19. november

Det er blevet en hyggelig tradition, at Veteranbanen bringer julemanden til Mariager, hvor den rødklædte person med det lange hvide skæg tænder byens juletræ på Torvet.

Foto: Asger Christiansen

Når julemanden, der jo er en ærværdig ældre herre, skal ankomme til den smukke og julepyntede lille fjordby, skal det naturligvis ske med maner. Og hvad er mere stilfuldt end at gøre sin entre i en 97 år gammel motorvogn, som er Danmarks næstældste køreklare motorvogn? – Nej vel? Det blev naturligvis gamle Hadsund-Peter, som stod for opgaven og løste den til den til ”ug”.

Veteranbanen havde inviteret på en gratis tur ud og hente julemanden, der bor i Lunddalen. ”Ikke færre end 146 forventningsfulde rejsende, hovedparten naturligvis børn, lykkedes at komme med gamle Hadsund-Peter. Vognen har 73 siddepladser + 8 klapsæder. Alt var i brug, og hvor der er hjerterum er der som bekendt også husrum. Desværre måtte vi efterlade omkring 30 rejsende på perronen i Mariager. Alt husrum var brugt op”, fortæller dagens togfører Kjeld Sørensen. ”Der var rigtig god stemning i motorvognen. Der var en sitren af forventning hos børnene.” På den lille perron ved trinbrættet i Lunddalen stor der ganske rigtigt en velklædt nobel herre i rød habit, med rød tophue med hvid kvast og sorte støvler klar til at komme til Mariager.
I år var det desværre heller ikke kanevejr, men det ødelagde dog ikke julemandens gode humør. Stort se alle børn i toget fik en rigtig dejlig krammer af den hyggelige rare mand
Ti minutter efter afgangen fra Lunddalen stod julemanden på perronen i Rosernes By, hvor omkring et halvt hundrede personer ventede på hans ankomst. Byens pony-vognmand ventede ligeledes med sit køretøj for at bringe hovedpersonen standsmæssigt det sidste stykke vej op til Torvet.
”Hadsund-Peter er naturligvis klar til igen at løse opgaven til næste jul,” fortæller togfører Kjeld Sørensen. ”Og kan man ikke vente et helt år på at få en tur med den sjove gamle motorvogn, skal man blot kigge forbi i sommermånederne, hvor Hadsund-Peter suser frem og tilbage mellem Mariager og Handest”, lover Kjeld Sørensen, der samtidig sender alle ønsket om en glædelig jul fra veteranbanen.

   Foto: Asger Christiansen