DJK Hovedstadsområdet
DJK Hovedstadsområdet er Dansk Jernbane-Klub’s lokalafdeling for alle medlemmer bosat i Hovedstadsområdet. Andre DJK-medlemmer er naturligvis også altid velkomne.

Information om arrangementerne i DJK Hovedstadsområdet, fås hos: Bent Jacobsen Tlf. 44 84 21 07.

Du kan nu tilmelde dig vores mailingliste ved at benytte tilmeldingsformen til højre. Så får du tilsendt en e-mail ved opdatering af kalenderen samt en påmindelse ca. 4 dage før hvert arrangement.


Arrangementer:

Onsdag den 28. september. 2022.
Peer Kurland viser: ”Billeder fra 2022”Onsdag den 26. oktober. 2022.
Storebælt, fra færger til tunnel og bro. Bent Jacobsen viser billeder og fortæller.Onsdag den 30. november.
Jernbaneingeniør og jernbaneentusiast. Bjarke Hvass fortæller om sit arbejde og sin interesse.Onsdag den 25. januar. 2023.
Årsmøde med generalforsamling er flyttet til januar, - nærmere oplysninger kommer senere.

Alle møder afholdes i Dalgas Have 48, 2000 Frederiksberg - Fra kl. 19.00 - 21.30


 

Referat fra generalforsamlingen i DJK-Hovedstadsafdelingen den 1. december 2021.

  1. Formanden, Bent Jacobsen bød velkommen til de 14 fremmødte medlemmer og foreslog Søren Agerskov som dirigent. Søren Agerskov blev valgt og gav straks ordet til formanden.
  1. Formanden bad forsamlingen rejse sig og mindes Torben Liebst, der døde sidste år. Torben var suppleant, og stillede altid op med projektor og pc, når vi skulle se billeder, ikke mindst hans egne gode billeder fra bybaner og sporvogne. Vi vil savne hans muntre bidrag til juleudsmykningen til vores julemøder. På grund af CORONA har vi måttet aflyse møder siden efteråret 2020, også generalforsamlingen i 2020, men nu prøver vi at få liv i afdelingen igen. Vi har haft Peer Kurland i september, hvor han viste sine spændende billeder fra jernbanernes hverdag. i 2020-21. I oktober viste jeg selv gamle billeder fra jyske privatbaner  1970-1990 plus lidt mere. I januar 2022 kommer Kasper Birk Pedersen og fortæller om at være lokomotivfører i dag. Datoen bliver annonceret på hjemmesiden, når den er på plads.(26/1-2022). Onsdag den 2. marts, kl. 14.00 til ca. kl. 16.00 skal vi høre om Femern-projektet, status på tunnelbyggeriet og ikke mindst jernbanedelen. Mødet foregår hos Femern A/S, Vester Søgade 10. tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. inden den 25. februar.
  1. DJK´s revisor Allan Zenth orienterede om afdelingens regnskab for 1/10-2020 - 30/9-2021, der indgår i DJK´s regnskab. Indtægterne var 0, udgifterne udgjorde 464 kr. Afdelingens tilgodehavende i DJK´s hovedkasse udgør 4.735 kr. Vores udgifter afregnes fremover direkte med hovedkassen.
  2. Der var ikke indkommet nogen forslag.
  1. Bent Jacobsen og Kjeld Chorfitzen, der var villige til genvalg, blev valgt for to år. I stedet for Karsten Hindsberger, der ikke ønskede genvalg, var opstillet Michael Poulsen, der blev valgt for to år. Per Holm og Thomas Hildebrandt, der var villige genvalg, blev valgt for et år. Karsten Hindsberger blev valgt som suppleant.
  1. Under eventuelt var der flere der gerne så, at man får en e-mail som erindring om kommende møder. Vore møder forsøger vi at få annonceret i god tid på DJK´s nye hjemmeside. Den gamle hjemmeside fungerer også stadig, men bliver ikke opdateret. Formanden takkede dirigenten for sædvanlig effektiv ledelse af generalforsamlingen. Medens Thomas gjorde klar til glögg og æbleskiver, viste Michael en række gamle billeder, bl.a. fra Østre Gasværk, som afdelingen har arvet, Thomas havde også lavet en quiz med 13 drilske spørgsmål, men der var alligevel tre mand, der svarede rigtigt på alle spørgsmål. Efter salg af lodder til lotteri blev der udtrukket præmier til vinderne af quiz og lotteri. Der var både vin, kaffe og chokolade  samt forskellige bøger at vælge imellem.

Bent Jacobsen