En lille billedfortælling fra DJK-rejsers tur i september/oktober 2022. En mere udførlig artikel om turen vil blive bragt i Jernbanen M4-2022

Mandag den 29. august rejste vi fra København om morgenen. Jyderne steg på i Kolding og vi var i Kassel midt på eftermiddagen.

Her var der hyret et særtog på veteranbanen Hesssencourrier med et MAK lokomotiv i front og stålvogne fra 30'erne. Den første overnatning var i Kassel. 

Tirsdag den 30. august efter morgenmaden var der mulighed for på egen hånd at kigge Kassel´s blanding af jernbane og sporveje. Efter frokost rejstes der til Salzburg, hvor vi skulle have tre overnatninger.

Onsdag den 31. august tog vi toget til Zell am See for at besøge den lokale smalsporsbane. Vi kørte en tur med et diesellokomotiv og et par vogne. Turen sluttes af med et remise besøg i Zell am See, for at kigge på det ældre materiel, som er opstillet her. Vi var tilbage i Salzburg ved aften tide.

 

 

Torsdag den 1. september kørte vi til Vöcklamarkt og Lambach for at se på sidebaner med letbane materiel. Sidst på eftermiddagen køres tilbage til Salzburg.

 

 

 

Fredag den 2. september om formiddagen kørte vi en tur på Salzbuger Lokalbahn med en ældre motorvogn. Om eftermiddagen var der tid til at se Salzburg på egen hånd.

Lørdag den 3. september startede hjemturen fra Salzburg.

På vejen besøgtes Chiemsee Bahn. Banen kører fra DB stationen til søen. Over middag ankom vi til München, hvor vi havde den sidste overnatning. Her var der tid til at se på München på egen hånd.

Søndag den 4. september var hjemrejsedag. Vi tog toget fra München efter morgenmaden og var i København først på aftenen. 

Alle foto: Finn Madsen