Ndenfor er alle numre af Jernbanen fra 1970 og til og med 1979 i PDF format
Søg på indholdet af jernbanen her
Årgang 1970
Årgang 1971
Årgang 1972
Årgang 1973
Årgang 1974
Årgang 1975
Årgang 1976
Årgang 1977
Årgang 1978
Årgang 1979
-
Entwicklung, Typenvielfalt und Einsatz.
Bogen giver et overblik over udviklingen, forskellige typer og anvendelse af liggevognen type Bcm. Denne type liggevogn blev benyttet af Deutsche Bundesbahn (DB) fra 1953 og frem til ophøret med nattogskørsel ved Deutsche Bahn AG i 2016. I mange år prægede liggevognene de forskellige rejsearrangørers ferietog og de faste nattog ved DB og DB AG. At dette ikke er en tysk opfindelse, viser kapitlet om slutningen af 1800-tallet i Frankrigs voiture couchettes.
I Vesttyskland begyndte udviklingen af denne vogntype først efter 2. Verdenskrig. Bogen beskriver således historien om vogntypens benyttelse gennem mere end 60 år. Der er omtalt de forskellige versioner, men også de talrige, næsten uoverskuelige moderniseringer af vognene til rejsebureautog og de ordinære nattog. Ligeledes bliver de spændende, ikke-realiserede projekter beskrevet.
495,00 DKK (inkl. moms)
Forfatter:Armin Gärtner
Forlag:Eisenbahn- und Heimartmuseum Erkrath-Hochdahl e.V.
Udgivelsesår:2022, Antal sider:183
Sprog:Tysk Indbinding: Hardback
Størrelse:Bredde21,5 cm Højde30,5 cm Varenr.: 1581
Dansk Jernbane-Klub har igen i år opnået tilladelse fra DSB til at trykke og udgive køreplanen i bogform.
Er du mellem dem, der plejer at købe den, håber vi at modtage din forudbestilling snarest, så vi Kan nå op på minimumsoplaget.
Bestil på:
www.jernbaneboeger.dk
2022 blev et meget begivenhedsrigt år. Fra det tidlige forår var det slut med det obligatoriske mundbind i kollektiv trafik. Ruslands invasion i Ukraine medførte voldsomt stigende energipriser.
For de mere jernbaneinteresserede forsvandt DSBs sidste store diesellokomotiver, litra ME, som trækkraft for de sjællandske regionaltog, den opgave overtog de nye elektriske EB-lokomotiver. ARRIVA fik nyt design, mens Midtjyske Jernbaner løftede sløret for de kommende batteritog i det vestjyske. Odense blev igen en sporvognsby på godt og ondt, mens der stadig bygges på den kommende letbane langs Ring 3 i Storkøbenhavn. Og så har der igen igen været mange sporarbejder.
Format: 24,4 x 24,6 cm - Omslag: Hardback
100 sider med 218 illustrationer i farver
Bestil nr 594 - Pris: 269,00
Der var jernbane på Bornholm i årene 1900 til 1968. Den almindelige samfundsudvikling, to verdenskrige og bilernes indtog på trafikområdet påvirkede banernes drift gennem tiden, og gav både opture og nedture.
Forfatter: Bent Boesen, Forlag: William Dams Forlag
Udgivelsesår: 2022 - Antal sider: 208
Hardback Format: 22 cm x 33,4 cm
Bestil nr 1183 . Pris 330 kr
Sporvejshistorisk Selskab har siden 1979 udgivet en serie med billedhæfter for hver af de københavnske sporvognslinier (bortset fra linie 17), samt de to aarhusianske. Gennem nogen tid har flere af hæfterne været udsolgt, men de er siden blevet erstattet af nyudgivelser – som ikke blot er genoptryk.
Nu er tiden kommet til at erstatte det udsolgte hæfte om linie 16 med en nyudgivelse. Per Vadmand, som har stået for en stor del af de tidligere hæfter, har igen skrevet teksten og har udvalgt billeder sådan, at der kun er et meget lille antal billeder, der optræder i begge udgaver.
Hæftet har den traditionelle opbygning. Først en kort beskrivelse af liniens historie, derefter følges linien på sin vej fra Søborg til Mozarts Plads, efterfulgt af de sidste års omlægning til Toftegårds Plads, ligesom liniens tre remiser er omtalt. Undervejs omtales udover sporvognshistorie og -teknik en del andet, f.eks. byhistorie og arkitektur.
Dette hæfte adskiller sig fra forgængeren, ved at en del af billederne er i farver.
Forfatter: Per Vadmand. Forlag: Sporvejshistorisk Selskab
Udgivelsesår: 2022 Antal sider: 64.
Søg på indholdet af jernbanen her
-